donderdag 22 oktober 2020

Start nutswerken Fluvius in week van 26 oktober

Op maandag 26 oktober start Fluvius met nutswerken in Dellekens-Weier en Spoorwegstraat.  

Concreet brengt de nutsmaatschappij het elektriciteitsnet ondergronds, voorziet het enkele nieuwe gasleidingen en brengt het de nodige voorzieningen aan voor nieuwe LED-verlichtingspalen. Tegelijkertijd zorgt Pidpa voor de vernieuwing van de drinkwaterleidingen.

Zodra de nutswerken in deze straten afgerond zijn, is Melkerijstraat-Keizershofstraat aan de beurt. Dit wellicht vanaf donderdag 29 of vrijdag 30 oktober.

  • In deze zone komt eerst Keizershofstraat (kant van de huizen) aan bod. De werken starten ter hoogte van het kruispunt Keizershofstraat-Larumseweg waarna er verder gewerkt wordt in de richting van de werfzone. De volledige werfzone (groene zone op kaart) komt aan bod.


  • Tijdens de herfstvakantie is vervolgens P. Verhaertstraat (kant van de huizen) aan de beurt. Bedoeling is dat de nutswerken hier klaar zijn wanneer de scholen opnieuw starten op maandag 9 november.
  • Tenslotte worden ook nog de stukjes Melkerijstraat tot aan Kruidentuin (kant van Kruidentuin) en Melkerijstraat tot aan Oevelseweg (beide kanten) onder handen genomen. 

De werken situeren zich steeds in de berm of in het voetpad waardoor de gedeelten die buiten de werfzone vallen niet volledig afgesloten moeten worden.

Bewoners ontvangen een briefje van Fluvius met de nodige details.