donderdag 26 november 2020

Betonwerken in Dellekens-Weier en Spoorwegstraat duren enkele dagen langer

Een deel van de betonwerken in Dellekens-Weier en Spoorwegstraat is inmiddels al achter de rug. Normaal zouden de werken vandaag volledig klaar zijn maar de aannemer heeft nog iets meer tijd nodig. Ook begin volgende week wordt er nog gewerkt.

Een overzichtje:

  • Woensdag 25 november: De aannemer voorzag in Dellekens-Weier en Spoorwegstraat twee betonstroken waartussen later grasdals geplaatst worden.
  • Donderdag 26 november (vandaag): De aannemer stort in een stukje van Weier beton over de volledige wegbreedte. Hij stort ook beton over de volledige wegbreedte aan het einde van Spoorwegstraat richting Stationsstraat.

       

  • Vrijdag 27 november: De aannemer stort een betonnen fietsstrook op het onverharde gedeelte in een stuk van Spoorwegstraat. 

  • Maandag 30 november en dinsdag 1 december: De aannemer brengt handmatig beton aan ter hoogte van het kruispunt Dellekens-Weier. Hij werkt nog enkele resterende zaken verder af.  

“Wanneer mag ik het beton betreden?”

Te voet/per fiets: 

Is het beton in een bepaalde zone gestort? Dan mag je ten vroegste twee dagen later het wegdek te voet of met de fiets betreden. Wees wel voorzichtig want de hoogteverschillen tussen het beton en de rijweg zijn nog niet aangevuld. 

Opgelet: in elke zone wordt op een ander tijdstip beton gestort. Hou hiermee rekening. Betreed het beton zeker niet wanneer het nog maar net is aangebracht of wanneer je twijfelt. 

Met de wagen:

Met de wagen kan je de zone pas betreden wanneer het beton voldoende is uitgehard, de opritten zijn in orde gebracht en de grasdals in het midden zijn aangebracht. De aannemer laat de buurtbewoners weten wanneer het wegdek hier klaar voor is. Dit kan enkele weken duren. Voorlopig vermijd je de zone dus nog steeds met de wagen!